Systeembeheer

systeembeheerSysteembeheer

Al onze medewerkers zijn allrounders op het gebied van support en systeembeheer. Omdat ze stuk voor stuk ook een eigen specialisme hebben, heeft u vaak één vast en persoonlijk aanspreekpunt bij Tagnet. Een vaste beheerder zorgt ervoor dat specifieke kennis beter geborgd blijft en wijzigingen aan uw netwerk sneller en efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Alle informatie wordt uiteraard wel gedeeld en opgeslagen in ons Service Management Systeem, waardoor u niet afhankelijk bent van de aanwezigheid van uw vaste aanspreekpunt.
 
U kiest er zelf voor op welke manier u precies gebruik wil maken van onze diensten. Zo heeft u de mogelijkheid om zonder contract toch van onze diensten gebruik te kunnen maken. Wij noemen dit Systeembeheer op Afroep. Of u kiest ervoor om één van onze medewerkers periodiek langs te laten komen om alle werkzaamheden structureel uit te voeren.

Serverbeheer

Een onderdeel van systeembeheer is het beheren van servers. Op dit moment functioneert uw server waarschijnlijk naar wens en dit willen we graag zo houden! Het is belangrijk dat uw server helemaal up-to-date blijft en dat regelmatig de laatste veiligheidsupdates geïnstalleerd worden. Daarnaast moet periodiek worden gecheckt of alle processen nog lopen zoals het hoort.
 
Tagnet biedt u diverse onderhoudsabonnementen aan per server. Dit is mogelijk voor verschillende soorten servers, bijvoorbeeld Windows- en Linux-servers.
 
Naast systeembeheer en serverbeheer, kunt u bij Tagnet ook terecht voor netwerkbeheer. Meer informatie over netwerkbeheer.

Onze werkwijze

Onze werkwijze is als volgt: samen met u stelt Tagnet een onderhoudscontract op. Daarin leggen we samen vast welke werkzaamheden er verricht zullen worden en hoe vaak dit moet gebeuren. Dit hangt namelijk af van meerdere factoren, zoals het soort server en de leeftijd van de server. Gemiddeld is dit zo’n 2 tot 3 uur per maand. Indien gewenst plannen we het onderhoud voor een langere periode al in de agenda.
 
Wij sturen u een dag voordat wij de werkzaamheden uitvoeren een seintje per e-mail, zodat u aan kunt geven of er speciale zaken zijn waar wij op moeten letten. Zo bent u verzekerd van het noodzakelijke onderhoud op een vast moment, maar heeft u er verder geen omkijken naar!

Meer informatie

Voor meer informatie over systeembeheer of serverbeheer, of het opvragen van een offerte, kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.
 
 
Terug naar de homepagina van Tagnet.